Hundrade

Tionde har förekommit i Svea rike förr. Numer är det endast suspekta frireligiösa sekter som använder sig av detta. Tio procent av lönen går till någonting som kommer församlingen till godo. Kanske en ny kyrktupp?

Idén med tionde skulle kunna överföras till samhällelig nivå.

Vi pensionärer som fått lönen halverad i ett slag, sitter och tuggar blodpudding, medan många av barnen har en inkomst dubbelt så stor som man själv haft. Vore det inte ett bra förslag att barnen skulle betala en hundradel av inkomsten till sina gamla föräldrar. Säg att man har tre barn med en månadsinkomst på 40000 kr. Det skulle innebära 1200 i pensionsökning. Då kanske de gamla skulle ha råd att köpa senaste monsterspelet till julklapp.

Pensionärer, vad tycker ni?

Ett svar till “Hundrade”

  1. Inte för att jag tuggar blodpudding men de dagarna kanske kommer dom med.
    När min son började jobba när han var 20 år hade han högre lön än jag som jobbat i 25 år och han stod bara på en fabrik och jag tycker att mitt jobb var attan så mycket mer avancerat. Då kände jag att det var orättvist.
    Han jobbade i södra sverig och var man. Jag jobbar där skatten är som högst i norrland och var kvinna (är fortfarande föresten)

    Bra ide men jag har bara ett barn och du har flera. Tänk att det alltid ska vara ORÄTTVIST. Vinkade föresten till dig när jag flög förbi. Såg du inte det? GLAD PÅSK på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: