Pessimist

Tja, man är tillbaka trots allt. Man svänger runt i livet som Tarzan i sin lian. Hur det nu än är så kommer jag inte ifrån min grundfilosofi, pessimismen.

Jag satt i min 2xBaden i den väsande skarpa vårsolen och lyssnade på ett program på ettan om pessimism. Och tamejfan allt föll på plats!

Pessimism är egentligen något positivt. Det är pessimisterna som är de verkliga samhällsbärarna. Det är vi som står för humorn. Det är vi som tänker efter och inte bara glädjefnattar. Vi ser krampaktigt på alla positiva skeenden och försöker glädja oss.

En pessimist behöver inte vara tråkig. En pessimist skänker med humorn som vapen, sin lust till medmänniskorna. Vi har alltid ett svart moln hängande över oss, men det är vi medvetna om.

Där det finns en människa, finns ett problem. Där det finns sex miljarder människor, finns det lika många problem. Hur ska vi få det att gå ihop?

Kom med i pessimisternas skara! Sluta med fredagsmys – larvigt!  Börja med måndagstrubbel i stället. Låt veckan vara en stor avgrund som du till helgen lyckats klara dig upp ur!

Pessimistkonsulten!  Jag är själv född i Skellefteå! I november månad!

2 svar till “Pessimist”

  1. Underbara du. Kanske du och jag skulle starta en messimistkonsultbyrå. Det finns ju så många positivitetskonsulter som går omring och fjantar sig ”Jajamän, foten i kläm” och andra fånigheter. som att se det bästa i allting och att förstå att andra har det värre precis som om det skulle vara någon tröst.
    Pessimistera mera. Blir det då mot förmodan bra så får man väl ta det också. Kram surgubben från surgumman

  2. Lise-Lotte Says:

    Ha, vilket härligt inlägg!! Här har du en till som också tillhör pessimisternas skara och jag tror absolut, som du skriver, att vi är de som har mest humor trots vår pessimism! Tycker vi har rätt att sträcka på oss och vara stolta!
    Att gå omkriing och låtsas att solen alltid skiner och att alltid försöka se det positiva med allt måste vara skitjobbigt, tror man lurar sig själv då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: