Krig

Jag vet inte var driften att döda kommer från. Nu är det älgjakt i Sverige. I Afghanistan är det människojakt. Makalöst!

Det finns alltså människor som njuter av att döda nån eller nåt. Det verkar vara huvudsaken att ett liv släcks. Jag säger bara:

– Vilken positiv livssyn!

Många vill bli soldater i Afghanistan, såg jag på TV nyss. Hur resonerar dessa människor? Tror dom att våld kan lösa problem eller är dom hjärntvättade av TV-spel och romantiska krigsfilmer (framförmest från USA), där alltid hjälten överlever.

Fy fan, säger jag.

Jag är motståndare, motståndare, motståndare!

4 svar till “Krig”

 1. Jag också men ska jag erkänna något så äter jag faktiskt älgkött med god aptit. Tala om dubbelmoral

 2. Jag med, jag med, jag med! Är motståndare. Men hellre är jag en skjuten älg än en halvdöd gris på en svensk grisfarm.

 3. "lustmördare" Fs14 & Fs17 Says:

  Dag Hammarsköld, fd generalsekreterare för FN, en fredsförespråkare. Dock ställdes han inför ett svårt problem. Två stridande parter som inte skydde några medel att ha ihjäl varandra. Konflikter där de inblandade tävlade i grymhet mot lokalbefolkningen.
  Det går att likna med de hemskheter talibanerna har utfört och fortfarande utför i Afghanistan. Utanför den stad där de svenska trupperna har sin bas föste talibanerna ihop ett gäng människor som vägrade underkasta sig talibanernas ultrakonservativa prästvälde. Dessa trycktes in i en stor plåtcontainer och fraktades ut i öknen för att kokas till döds i ökensolen. I ett sådant läge finns det inte många som kan bevara en fred eller framtvinga den.
  Dag Hammarsköld fastslog att ”peacekeeping is not a soildiers job, but only a soildier can do it” Måhända är jag naiv men jag tror att många av våra svenska soldater i Afghanistan är där för att de vill bidra till en tryggare vardag för den afghanska befolkningen, att de faktiskt tror att deras arbete där gör skillnad. Framför allt för de flickor som nu går i skola och om jag inte har helt fel så är det sex miljoner flickor som går skola i Afghanistan dags datum. Sex miljoner flickor som annars skulle förvägras utbildning.
  Under min tid i Afghanistan så gjordes en liten film om den svenska insatsen. En äldre kvinna tillfrågades om vad hon ville hälsa till de svenska föräldrar som har söner och döttrar i ISAF-tjänstgöring. Hon svarade att de skulle vara stolta och att tack vare era söner och döttrar kan sex miljoner afghanska barn nu få en utbildning. Nu är det inte enbart svenska soldater som möjliggör detta men jag är helt säker på att de bidrar.

  Vill man känna att man bidrar när orättvisor och grymhet råder i delar av världen så kan man välja att sitta hemma och gnälla, skriva på listor, ge en slant till röda korset, försöka skapa en opinion med insändare, bloggar, kedjebrev osv, eller så kan man resa ner och faktiskt göra något.
  Jag tycker att de svenska soldater som faktiskt riskerar sina egna liv varje dag för något de tror på, något som har ett högre syfte, något vi kallar fred och frihet, förtjänar så mycket mer än att bli betrakatade som lustmördare av någon som inte har någon som helst aning om varför de valt att åka 600 mil bort från sina nära och kära.

 4. Det snacket tror inye jag på, men alla tycker ju inte lika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: