Monarkin

Monarkin, denna dinosauriesvulst på det framtida Sverige håller på att dö ut. Media hjälper till så gott det går. För varje prinsessprogram som sänds, minskar intresset. Folk inser bara mer och mer hur löjligt detta spektakel är. Ungdomarna under 40 skiter väl i kungen? Det var annat när hemmafruarna läste Svensk Damtidning och höll koll på varenda steg sessorna tog på Haga. Nu ser vi fram emot en ny epok, där inte fjantet får råda! Monarkin håller på att dö!

Den enda monarkin som var bra, var Mosebacke monarki. (OBS! Jag råkade lägga in fel Viktoria, men jag orkar inte ändra.)

4 svar till “Monarkin”

 1. Vet inte riktigt vad jag tycker men som sagt man bryr sig väl inte så mycket men samtidigt kan jag tycka att vi i det här tråkiga och byråkratiska landet behöver lite pompa och ståt och sagor mitt i alltihop men det är frågan om vad det kostar. Om vi hade en president skulle han väl suga pengar också, mindre troligt att pengarna skulle gå till vården och omsorgen. Pengar går alltid till dom som redan har och dom fattiga blir bara fattigare och fattigare. Tyvärr

 2. Tror du verkligen att alla dessa kungaprogram tjänar till att påskynda monarkins utrotande och inte tvärtom? Hoppas att du har rätt. Tycker att det är ett förlegat trams detta med monarkin. Det förvånar mig att vi fortfarande håller på med det ända in i 2000-talet. Konstigt att det kan göras så mycket intervjuer med personer som inte kan säga något annat än tillrättalagda svar.

 3. Glöm inte pensionääärerna … de riktigt gamla pensionääärerna …

  Och jag är faktiskt ambivalent men svänger mer och mer åt att vi bör avskaffa monarkin. Men bara för det osunda i att kronan ärvs … att de stackars ättlingarna inte har något val …

  Skall Sverige ha en president (som kostar pengar den också) hoppas jag Victoria (inte hon på bilden alltså) kan kandidera. Hon skulle passa alldeles utmärkt.

  Tycker jag …

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: