Sverige!

Sverige är en av världens tio största vapenexportörer, per person räknat hamnar vi i topp fem!

Vill vi det?

Nej, enligt en opinionsundersökning som Svenska Freds låtit göra. Ändå håller vi på. Är det nåt arv från alla våra krigarkonungar som spökar?

 Varför satsar vi på att använda vår tekniska industri till att tillverka vapen? Det finns väl annat? Vem är det som styr och ställer? Vi ska , enligt riksdagsbeslut inte exportera vapen till krigförande länder. Vilket nonsens! Vilka är det som behöver vapen om inte krigförande länder? Alla vapen kommer dit dom ska, på det ena eller andra sättet.

Varför ska vi vara världsledande? Jag blir förbannad! Usch, nu måste jag lugna upp mig!

Jag skulle i alla fall aldrig kunna tänka mig att stå och svarva kanonrör i Bofors, hur arbetslös jag än var.

Sverige! Jussi, you see!

4 svar till “Sverige!”

 1. Ja man kan verkligen bli förbannad. Men alla politiker … alla som har haft något att säga till om på båda sidor om de här blockgränserna … värnar så om den svenska industrin … att de kan göra vad som helst för de arbetstillfällena som den ger. Även om det är vapen eller flygplan eller bilar eller plåt eller … ja … vad sjutton som helst som tillverkas.

  Vad hjälper det att bli förbannad. Det är det värsta … att det inte hjälper ett skit.

  Kramar!

 2. Det är rent skamligt. Här står vi och slår och för bröstet för vår neutralitet och fredssträvan och så tillverkar vi vapen Prata om dubbelmoral. Man blir rent förbannad.

 3. festinalente1 Says:

  Frågan är hur neutrala Sverige varit genom åren?
  Allt från malmtransporter och permittenttranspoter till/för tyskarna under andra världskriget, via baltutlämningen och teknisk signalspaningsutrustning från USA under kalla kriget till de senaste årens medverkan och ”smygintegrering” i NATO och Lissabonfördraget där vi lovar att hjälpa till med militära krafter om något EU-land utsätts för icke-fredliga handlingar samt vårt engagemang i Afghanistan. Listan kan säkert göras längre och mer detaljerad.
  Så neutral? Nja, har vi varit det egentligen?
  Utan att diskutera resultatet och nyttan av ställningstaganden, så att kalla oss neutrala klingar falskt. Det är nog bara våra folkvalda som vill hålla den bilden levande.

 4. Väl talat! Och jag har alltid undrat varför ingen reagerar på att USA kan ”attackera” länder för att de tros tillverka kärnvapen för att ”försvara demokratin”. När ska de sluta tillverka kärnvapen själva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: