Arbete

-Vad ska du göra nu då när du inte ska arbeta längre? frågar man.

Jag har funderat på det där. Vadå arbeta? Det gör jag jämt. Jag tycker att det kräver mycket energi att stiga upp på morgonen, duscha, raka sig, borsta tänderna, äta frukost, ta blodtryckstablett och OMEGA 3 – den är bra. Då orkar man mer. Får inte lika ont i muskeln och man tänker bättre. Den tabletten är värd varenda krona. Den är tänkvärd!

Arbete, inom fysiken, är lika med energi. Alla levande varelser kräver energi för att leva, t om sova. Motsatsen till arbete skulle i så fall vara död. Döden är inte lika energikrävande som livet är. Är man död arbetar man inte, men så länge man lever arbetar man. Kroppen arbetar alltså jämt. Sysselsättning är därmot en annan femma.

Som postanställd (post=efter) efterlyser jag en provavställnig. Alla som börjar en anställning får en provanställning. Det är inte lätt att helt plötsligt bli utkastad i anställningslöshetens hav. Ett par simkuddar vore inte dumt. Tur att jag har sim-kort. Det gäller att ta tag i rätt grejer nu, men det tror jag fixar sig.

Jag lade in John Lennons, Working class heroarbete2. Det är en lärares ultimata dröm. En klass som sitter tyst och arbetar och hjälten är läraren (jag kanske har missuppfattat det hela, men skit samma!).

4 svar till “Arbete”

  1. Basgitarrlärare kanske?
    Sysselsättning är bra, bara det inte urartar till arbete.

  2. Så … A blev Arbete. Och jag som troddeatt det skulle bli Alfahanne …
    Nu är jag bra nyfiken på vad B skall bli … Björn?

  3. skogsnuvan Says:

    Äntligen. Inser nu hur mycket jag saknat ditt underfundiga funderande och ditt knepiga sätt att uttrycka dig. Jättekram på dig du

  4. Jag tror också att det fixar sig. Verkar som om du har en hel del klurigheter att fundera på och ut och bjuda oss på så jag hoppas att du väljer att ta tag i det. Bland annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: