Barnen

Det är inte lätt att vara barn. Alla människor är präglade av sin uppväxt. Den sitter i hela livet.

Jag hörde på radion att man på katolska barnhem i Irland förgripit sig på 30000 barn. Hur många barn svälter ihjäl? Hur många jobbar tolv timmar per dag? Hur många blir slagna?

Jag blir matt när jag tänker på ynkedomen.

Särskilt när övergreppen sker under religionernas täckmantel. Fy fan!

Cornelis påvenlevde ett hårt liv, men jag tror inte att han var elak mot barn.

7 svar till “Barnen”

 1. Det finns alltför många barn som har det svårt. Över 700 barn lever i fattigdom i vår stad. Sedan alla som far illa pga. övergrepp, missbrukande föräldrar, misshandel, mm. Och ute i den stora världen slavar barn för att vi rika ska kunna gå i märkesklader, där svälter miljoner ihjäl. Jag tänker alltid på de som har det svårt, jag ger det jag kan. Visst är det en ynkedom att den självupptagna världen och människorna låter det ske. Jag tänker också på de små barnsoldater som längtar efter allt utom det de har tvingats in i. Småtjejer och pojkar som tvingas prostituera sej för att ”leva”. De rika perversa köper det.
  Jag blir ledsen och upprörd, och tänker ofta på varför det tillåts.
  Ja då blev jag låg igen, men det är alltid nyttigt att påminnas …

 2. När man hör hur katolska präster förgriper sig på småpojkar undrar man ju hur i fridens namn man kan vara så baklug och ändå påstå sig ska vara kristna och ett föredöme för världen. Jag blir så förbannad när jag tänker på det. Fy sjutton

 3. MajaH Says:

  Barn och andra oskyldiga varelser har lidit i alla tider. Men vem har egentligen sagt att det är fel? Min och detta samhällets moral säger att det inte är rätt, att det är vidrigt. I antikens Grekland var det inget konstigt att de högt uppsatta politikerna kopulerade med unga pojkar och flickor. Om vi inte hade det moraltänk vi har idag; skulle det vara helt OK att uttnyttja barn sexuellt då? Var går egentligen gränsen för vad som är rätt och fel? I vissa arabländer är det fullt tillåtet att slå både fru och barn. Finns det egentligen EN sanning som ALLA ska följa?

  • storabh Says:

   Jo det finns det. Du ska älska din nästa såsom dig själv. Den sanningen finns sedan urminnes tider. Det är en sanning sprungen ur människans misstag och har ingenting med religioner att göra.

 4. Ja, fy fan för den typen av skenhelighet! Jag blir så förbannad att jag storknar. Detta att man automatiskt är lite bättre om man tillhör en kyrka så att det liksom blir ok att bete sig som ett svin…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: