Kulsprutan.

Kulsprutan gjorde sin definitiva entré i Första världskriget (eller det Stora kriget, som det hette då. Man kunde ju inte i sin vildaste fantasi ana att ett ännu mörkare krig skulle komma drygt tjugo år senare. Hur många år dröjer det till nästa? (Jag älskar långa parenteser!)).

Jag har skjutit med en kulsprutapeter_englund. Innan jag vapenvägrade. Det är ett djävulskt vapen. Man kan inte gömma sig bakom en björk, det är blahablaha.

Varför skriver jag om detta? Jo, jag har lånat Peter Englunds underbara skildring av Första  världskriget, Stridens skönhet och sorg, av Magnum. 

Det är 600 drygt sidor,  som man inte kan släppa. På en enkel, lättläst, välskriven prosa beskriver Englund  nitton människoöden under detta krig. Jag har kommit till sidan 250. Korta kapitel, foton, vetenskapligt, gripande läsintressanta nödvändiga fotnoter. Fy fan va bra!

Jag skiter i TV:n!

4 svar till “Kulsprutan.”

  1. Nu är det vår och solen skiner. Sitt inte inne och läs om kring och annat eläde. Gå ut och titta på snygga kvinnoben och urringningar istället.

  2. Det gör du rätt i… skiter i TV:n…. Gååår det…blir det inte ganska mycket stank… så småningom…

    Du, Skogsnuvan och jag planerar att vi skall åka till henne någon gång i sommar, du,jag Ewan och fimpen… Ewan vet inget än… jo vi planerade nå´t så´nt tidigare … men det vore väl kul… Du i Fimpen och Ewan och jag i vår bil… Ewan får ta sig till Nyköping… ja… lätt som en plätt. Det gäller bara att hitta ett bra datum som passar alla….

    Kul kul… men utan spruta…då… Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: