Kris!

Nu är det verkligen ekonomisk  kris i vår kommun!

 Vi hade stormöte på skolan idag. Etthundra lärartjänster ska bort, annars går det inte ihop ekonomiskt. Det innebär att elevantalet i klasserna fördubblas. Det blir inte lektioner, det blir föreläsning.

 Allt beror på en erbarmligt dålig politik och professionalism från makthavarna. Jag sätter lätt betyget IG = ICKE GODKÄNT!

Allt började med Göran Persson, som lyckades åstadkomma att skolan skulle vara en kommunal angelägenhet. Kommunerna satsar för fan inte på skolan. Det är konstgräs, badhus och rondeller som gäller. Åtminstone i Bolanche.

Skolan skall vara statlig utan företagsekonomiskt eller religiöst inflytande. Det är kunskap, insikt, medmänsklighet och kärlek som ska förmedlas på bästa sätt i skolan. Så talar en Folkskollärare, och det står jag för! Fy fan, jag är upprörd!forelasning Var kommer barnen in? (ursäkta Mia)

7 svar till “Kris!”

 1. Instämmer helt. Det är ren ynkedom.

 2. Ja,du….det är faen ta mej,kris överallt,så också i Ronneby Kommun och Handikapp Omsorgen,spara,spara,spara……vilket drabbar mej,att jag måste spara in 10 timmar,på en 6 veckorsperiod,en halvtimme tidigare hem ,varje morgon,som sedan läggs i en ”pott”,vikarier ska bort och det är där våra ”pott timmar” ska sättas in.(varje anställd,ska spara in ett visst antal timmar).
  Appropå Rondeller,verkar vara något som Kommunerna gillar,för i lilla Ronneby,har vi hitintills 9 rondeller…….man kör runt,runt,runt……
  Have a nice day Ewan

 3. Till och med här finns det en rondell bara för att det ska finnas inte för att den behövs. Skolan kommer troligen att läggas ner till hösten och barnen få åka 5 mil enkel tur varje dag. Är inte barnen vår framtid? Är det inte dom som ska ta hand om oss när vi blir gamla? Förstår att du är förbannad. Det finns ju pengar till ömse fjask som dom hittar på.

 4. P.S Våran lilla fina skola,la dom ner för ett par år sedan,bara förskoleverksamhet kvar i den.

 5. Det går inte att spara och ha en kvalitet, deras sparkrav kostar mer. Lärarna som blir uppsagda har sina månader med uppsägningslön, många 6 mån. Slussande av barn och busskort ökar. I den nedlagda jakobsgårdsskolan rivs en verksamhet och en ny ska in…inte helt gratis. Det är riktigt illa, nu har de bitit sej rejält i svansen. Undrar just hur de tänker nu när de ska jobba i folkhälsoplanen. Hur ska våra barn kunna känna sej trygga i den sociala nedrustningen? Det är riktigt illa…

 6. storabh Says:

  Ewan: Har ni så många rondeller kan ni döpa om stan till Rondelby. Äh..
  Skogis: Det är kul att åka buss.
  Mia: Nä, i det långa loppet finns det bara förlorare. Det är ju samma djävla penningpåse allt tas ifrån!

 7. Läste hos changochmott… eller rättare sagt lyssnade på ett inslag i GävleDala… Jag trodde inte att det var sant. Har länge tyckt som du. Skolan skall inte ligga under kommunerna, som nu. Det är en statlig angelägenhet för att det skall bli på samma sätt i alla kommuner vare sig de är ”rika” eller fattiga… Barnen är vår framtid och med lärarna kan man inte jonglera hur som helst. Jag blir så in i h-e förbannad rent ut sagt. Men vad hjälper det… Kram och hoppas att politikerna tar stt förnuft till fånga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: