Mesost

Jag kan inte låta bli att bli upprörd när Israel, en militär övermakt, som dessutom är klassad som demokrati, använder så grovt övervåld mot civila och barn. Som humanist frågar jag mig – Var finns Gud? Kan inte han fixa  detta?

Tycka vad man vill om Olof Palme, men nog saknas  någon som vågar sticka fram hakan i vår strukturlösa mesostregering. Det är inte en tillfällighet att det är Sverige som skapat mellanmjölken, mellanölet och mesosten. Det behövs någon i ledande befattning som vågar, som Palme, nämna saker vid sitt rätta namn. Satans mördare, t ex.

Militären skaffar sig fler och mer sofistikerade vapen men verkar ändå träffa fler och fler civila. Utvecklingen håller i sig. Under första världskriget dödades 5% civila. under andra världskriget var det 48%, i Korea och Vietnam ung 85%. Hur många blir det i Gaza? Är målet 100%?

Tänk om alla reagerade som tjörnbon som kom ut i kriget:

– Ä´i garna som skyder? Ser i int att här ä fölk?olof

3 svar till “Mesost”

  1. Det värsta är att det inte hjälper att ”sticka fram” hakan… Varken i den stora världen elleri den lilla. Israel kan inte vara helt ovetande om vad omvärlden tycker och tänker om det övervåld som de har tagit till…. och som Hamas (som ju vill utplåna Israel från denna jord och inte har en tvåstatslösning på agendan) också utnyttjar. Hur kan de fortsäta med sina raketer och missiler och vad det heter när motståndet har blivit övervåld och förödelse från Israel och använda sina egna civila, kvinnor och barn som sköldar. Men Israels fortsatta övervåld, murbyggande, terror mot palestinerna har ingen ursäkt. Inte ens Hamas´ raketer. Och … apropå mesost… vad jag har läst har Carl Bildt väldigt tycligt fördömt Israels agerande som folkrättsvidrigt … och det kraftfullt.

  2. Skogsnuvan Says:

    Man blir så förbannad hur människans ondska breder ut sig och vapnen blir mer och mer förfinade. Varför i fridens namn säljer vi vapen till alla möjliga vårdsverkare och sväljer att ”det ska användas till försvar” Tala om dubbelmoral.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: